28.6.04

Muuttohiljaisuus

Juhannus on ohi. Tehtiin sentään yksi juhannusruoka, uusine pottuineen ja sipuli-voi-kastikkeineen kaikkineen. Kaupunkijuhannus sopii minulle ihan hyvin.

Ja kyllä, me olimme se hassun näköinen itsekseen hihittelevä pariskunta jonka bongasit täällä kalliossa niissä virttyneissä t-paidoissa pölypalleroita hiuksissa.

Mitä on saatu aikaan:
- kaikki kirjahyllyt purettu (ja siis kirjat tietysti pakattu)
- vaatekaapit tyhjänä
- kaikki laatikot tyhjätty ja paperit läpikäyty (saman verran heitetty pois kuin säästetty)
- muuttomiehet värvätty
- muuttoauto hoidettu

Enää jäljellä muutaman astian ja jääkaapin sisällön paketointi, mutta sen voi melkein jättää huomiseenkin, siinä ei kauaa nokka tuhise.

Blogi hiljenee hetkeksi, koska paketoimme kaikki elektroniset vempaimet tänään, myös kompuutterin. Lisäksi vaihdamme luotettavan modeemilinjan taloyhtiön laajakaistaan, säätämisessä voi vierähtää tovi. Kesäistä viikkoa, Blogoslovia!

27.6.04

Voitto!!!

Kaikki alkoi viime vuoden maaliskuussa kun minulta alettiin periä 534 euroa takaisin Kelassa. Nyt, 15 kuukautta myöhemmin, minä olen voittanut. Korvattava summa putosi ensin kahden sadan euron hujakoille ja viimeisen puhelinrumban jälkeisissä puhelinrumbissa nollaan euroon. Prkl, kyllä kannatti. Nämä kirjeet ja valitukset ja loputtomat puhelut säästivät meidän perheelle yli kolme tuhattaa vanhaa markkaa. Suosittelen.

Sehän tässä on sääli että nämä Kelojen ja muiden palvelut ovat selvästi suunnatut ihmisille jotka voivat hyvin. Vaatii valtavasti energiaa ja itseluottamusta ja rönttiyttä jaksaa perata pykäläviidakkoa ja peräänkuuluttaa oikeuksiaan nyrpisteleviltä mumisijoilta. Se ei onnistu vaikkapa mielenterveysongelmissa tai pitkäaikaistyöttömyyden lamaannuksessa yhtään näin helposti kuin minulta nyt. Onneksi jaksoin. Voimia vaan teille kaikille muille taistelijoille.

Kotiäidin sadepäivä

Kotirouvaillessani tein hauskan tempun: minulla on uuden kotimme pohjapiirustus mittakaavassa. Mittasin kaikki huonekalumme ja tein niistä pahviset mallinnokset samassa mittakaavassa. Nyt voidaan kätevästi mitata jo etukäteen, miten päin mitkäkin huonekalut on syytä kämppään laittaa!

Ps. Joo, tiedän, tämä on älytöntä. Hankkisin elämän, tiedetään. Mutta oikeasti, tämä on ihan kätevääkin. Minulla on melkein kahden neliömetrin kokoinen 1940-lukulainen täyspuinen kirjoituspöytä joka on ihan totta kätevintä kantaa suoraan oikealle paikalleen. Ja se paikka pitää olla fiksu. Huonosti asemoituna tämä rakas rotisko täyttää koko huoneen.

Uskomatonta urputusta

Että ihmiset osaavat valittaa. Odottaville äideille on lukuisia erilaisia keskustelupalstoja. Eräällä seikkaillessani törmäsi eilen käsittämättömään ruikutusketjuun jossa nyt ensi syksynä lapsensa pyöräyttävät valittavat huonoa tuuriaan että heille pitikin osua tämän vuotinen kamalan ruma äitiyspakkaus! Voivoivoivoi. En ollut uskoa silmiäni mutta kyllä, nämä tulevat äidit, jotka ainoina maailmassa voivat valita äitiysavustuksensa joko pakettina (yli 500 euron edestä vaatetta ja tavaraa) tai sitten rahana (140 e), kehtaavat itkeä sitä miten ulkoilupuvun beige sävy on niin lähellä ruskeaa tänä vuonna. Minä otan ainakin paketin huomenna postista hihkuen vastaan. Mikä vaate vaan on hieno jos siihen kuvittelee oman vauvan sisään. Kamoon mimmit.

24.6.04

Vihreät maasturit

Löytyi! tummanvihreät Brio-yhdistelmärattaat (eli semmoiset joiden vauvankopan voi myöhemmin vaihtaa istuimeksi ja joista saa siten rattaat). Uusina kaikki lastenhoitokama on ihan hävyttömän kallista, vaunut alimmillaan 300 euroa, ja ylähinta jossain tuhannen euron tuollapuolen. Minä en tahdo Nasan hyväksymiä liitoskohtia enkä Neptunuksessa kestäviä kangasmateriaaleja, enkä näistä ominaisuuksista siis maksaakaan. Tahdon vaunut joita voi työntää hangessa ja sulassa ja rospuuttokelillä.

Nämä löytyivät kirpparilta reilusti alle satasella joten olen aika tyytyväinen. Brion pitäisi myös merkkinä olla luotettava, osat eivät ole pelkästään muovia. Kuosi on varmaankin paras mahdollinen: jos tulee tarve ryhtyä sissiksi, nämä maastoutuvat hyvin.

Anoppi oli kerännyt aimo kokoelman vauvanvaatteita. Ässimpiä olivat siipan omasta äitiyspakkauksesta säästyneet helmet, 70-luvun ruskeat froteepotkuhousut ja kumppanit.

Enää ennen muuttoa täytyy
- hakea laatikoita Alkosta (kyllä, edelleen)
- pakata kaikki
- siirtää modeemiyhteys tai tilata talon laajakaista
- päättää muuttoruoka
- myydä Ervastille ne muutamat kirjat joista päätimme luopua

Ei siis paljon mitään. Ja ilmakin suosii.

22.6.04

Vaunuostoksille!

Wupi, matka käy junalla muutaman pysäkin verran pohjoiseen tutkailemaan vaunuja kirpputoreilta. Toivottavasti löytyy. Kriteereinä on isot pyörät, hyvä työntökahva, ok-kunto ja epä-ällö väritys. Miksi niin monet varsinkin ihan pienten vauvojen vaatteet ja muut rekvisiitat täytyy värittää ainoastaan pastellisävypaletista? En ymmärrä. Enkä minä nyt peräänkuuluta mitään pääkallokuoseja vaan ihan tavallisia perusvärejä: tummanpunaista, syvää sinistä, maastovihreää, selkeää keltaista, puhtaan valkoista ja - miksei - myös mustaa. Mutta siis turkoosien tai persikan värisiä vaunuja en tule takaisin pääkaupunkiseudulle työntämään. Huomiseen!

20.6.04

Hyvä käännös - good turn

Aikanaan jossain sanomalehdessä toimittajat testasivat toimitukseen saapunutta uutuutta, automaattista käännösohjelmaa. Ohjelma ilmoitti alkuasetuksissaan "ettei soveltunut kaunokirjallisen tekstin kääntämiseen". Noh, ei onnistanut toimittajia vaikkeivät yrittäneet kääntää sen proosallisempaa lausettakuin

"Mieleni tekee kovasti kahvia."

Masiina sai siitä englanniksi

"My mind makes hard coffee."

Tämä oli hauskaa aikanaan. Kaikkien aikojen hauskimman ja absurdeimman käännöksen pokaalin vei kyllä uusi oliivipurkkimme. Takaa löytyy ohjeita:
"Bäst förre se locket"

Ok.

"Best before se lid."

Asia selvä. Mutta mitä pitäisi päätellä seuraavasta:
"Hyvä viime nähdä maaniyyeleminen"
????

18.6.04

Naisten vanheneminen

Kiitos Ervasti! Taas löytyi hienoa femmarikirjallisuutta: Naomi Wolfin Beauty Myth. Wolf kirjoittaa hyvin kauneudesta vallan välineenä (vallan, jota säätelee patriarkaatti - eivät naiset)

Aging in women is "unbeautiful" since women grow more powerful with time.


Näissä mietteissä viikonloppuun.



1 100 g

Papun paino on n. 1100 g. Pituutta hänellä on jo n. 35 senttiä. Kohtu on kohonnut jo reilusti navan yläpuolelle. Melkoinen jötkylä siis. Papulla on vielä hyvin tilaa liikkua ja nyt sen tuntee. Kun minä olen liikkeellä, Papu ilmeisesti köllii aika lailla unten mailla, liikkumiseni varmaankin tuudittavat tai tuntuvat muuten mukavilta. Mutta kun minä pysähdyn, alkavat alakerrassa bileet. Möyrintä tuntuu aika kivalta nyt kun siihen on tottunut, muistuttaa mitä ollaan puuhaamassa. Ainoa pilvi onnellisella odotustaivaalla on neuvolantädin kohonneet kulmat kun kerron vaa'an uudet lukemat. Ärsyttävä medikalisaatiokoneiston tänttä. Siinähän kohottelee. Minä painan mitä painan. Syön mitä syön. Nyt ei ole se aika kun keskityn porkkanaraastekiintiöihin ja kiellettyihin kermavaahtoihin. Nyt on se aika kun keskityn nauttimaan olostani ja kuuntelemaan mitä minun milloinkin tekee mieli. Jos se on yhtenä päivänä popcornia, toisena päivänä tomaatteja ja kolmantena suklaamuffinsseja niin voivoi.

(Vaatii tiettyä jämäkkyyttä ja uhmaakin vastustaa medikalisaatiokoneiston kohonneita kulmia. Niin kuuliaiseksi minut on opetettu, niin hanakasti auktoriteetteja tottelemaan. Niistä pitää ravistautua irti isolla liikkeellä.)

Ei saatu enää kuvia mukaan, Papu kun on jo niin iso ettei kuvassa näy kerrallaan kuin jalat, pää tai käsi. Vaikka kyllä minulle olisi kuva pelkästä päästäkin kevannut, olen minä sen verran tähän uuteen kaveriin jo hullaantunut.

17.6.04

Yksittäisiä aiheita äkilliseen kiihkeään raivoon

- Helsingin energian puhelinpalvelu, joka ilmoittaa 17 -minuuttisen puhelun jonotusmuzakin seassa puolentoista minuutin välein että asioida voi myös internetsivuilla helsinginenergia punkt fi.

- lankapuhelin joka päästää käsittämätöntä, viiltävää piip-piip-piip -ääntä syystä jota en tiedä

- saunavuorojen varausten hoitaja joka vastaa puhelimeen iloisesti "pesulassa!"

- sama saunavuorojen varaaja joka vaatii että saunavuoro (2,50 euroa) pitää tulla maksamaan hänen luokseen pesulan aukioloaikoina (joka päivä eri aukioloajat). Ei, laskulla ei voi maksaa.

- Nordean pankkivirkailija joka tahtoo veloittaa minulta 6 euroa siitä että laitan rahaa mieheni tilille

- Kolmekymppinen invapaikalla istuva mies, joka ei anna minulle istumapaikkaa hikisessä ruuhkaratikassa vaikka olen ihan selvästi raskaana = tosi väsynyt

- Elokuvateatterin combo - ja combo mix -popcorn ja juomatarjoukset joista ei voi lukion lyhyellä matikalla laskea edullisuutta/ kalleutta

Temppuileeko hormonitoimintani vai onko maailma oikeasti ihan vinksallaan tällaisten yksittäisten pikkuasioiden(kin) suhteen?

16.6.04

Kafkalasta, päivää

Postilaatikko kolahtaa:

"Tämä päätös on tehty 17.2.2002. Teille on maksettu liikaa etuutta. Olkaa hyvä ja maksakaa takaisin teille liikaa maksettu etuus."


Tästä kirjeestä aloitin valitusrumbani Kelan kanssa. Maaliskuussa 2002. Se on käynnissä edelleen koska minä en anna periksi. Kela perii minulta takaisin etuutta alkuvuodesta 2002, minä anon rinnakkaista etuutta samalle ajalle. Ideanani on että uusi etuus korvaa vanhan takaisinperinnän ja kaikki ovat tyytyväisiä. Mutta nyt siis minua muistettiin samalla kirjeellä josta kaikki sai alkunsa.

Puhelin käteen.

Minä:
Mikä tämä kirje nyt on ? Miksi tämä on päivätty yli kaksi vuotta sitten

Virkailija 1:
Niin se on varmaan tämä meidän automaattinen lähetyspalvelu joka sen on lähettänyt...

Minä:
Niin tähän ei siis ollut mitään syytä että tämä postitettiin nyt?

Virkailija 1:
Joo ei ollut.

Minä:
No onko tässä mun asiassa tehty nyt joku päätös?

Virkailija 1:
Odota mä katson... joo... helmikuun 24 päivä on tehty päätös...

Minä:
Mikä päätös? Emmä ole saanut mitään kirjettä.

Virkailija 1:
...ai et ole saanut...

Minä:
En. Mikä se päätös on?

Virkailija 1:
No odotas mä katson... muminaa.... asumistuki... myönnetty... keskeyt... mutimuti... lakkautettu... hyväksytty...

- 12 minuuttia myöhemmin -

Minä:
Ni-in?

Virkailija 1:
Tiedätkö nyt on niin että mä en saa mitää selvää tästä päätöksestä. Mä en ymmärrä yhtään tästä.

Minä:
Jaa.

Virkailija 1:
Että jos voisit soittaa tälle Vippe Virkailijalle joka tämän päätöksen on tehnyt, jos hän voisi auttaa.

Minä:
Selvä.

Uusi puhelu.

Virkailija 2:
Vippe Virkailija.

Minä:
Raisama täällä hei. Mun tarttisi tietää mikä päätös mun asumistuista on tehty viime helmikuussa.

Virkailija 2:
Odotas mä katson... mumi... mumi... mutina... joo... lakkautettu... muti muti... hyväksytty.. eiku ei...

-7 minuuttia myöhemmin -

Virkailija 2:
Kuule sopisiko jos mä soittaisin sulle takaisin loppuviikosta, mun täytyy nyt selvittää tämä ihan rauhassa. Mä en osaa nyt sanoa mikä tämä päätös on.

Minä:
Joo. Okei...

Joskus minäkin menen aika änkäksi.

15.6.04

Ähryä ja sähryä

Trondheimin loppukuulumiset
Oletko koskaan syönyt 24 euron pitsaa? Ellet, käy ihmeessä Trondheimissa. Sieltä sitä saa. On hyvää ja täyttävää. (En tosin ole varma onko se ihan viisi kertaa parempaa kuin suomalainen känttyveljensä...) Pitseriassa jossa vierailimme oli isot mainokset "Nyhet: Italiensk pizza!".

Suomi menettää paljon tasamaisemallaan. On oikeasti siistiä kun ikkunasta näkyy meren lisäksi vuonoja ja vuoria. "Horisontti"-sana on liian hyvä kuvamaan vain suomalaista alavaa maata haaleita lehmiä.

Norjalaiset ovat ihan kuin me. On kotoisaa koko ajan. Kaupungilla ei tunnista suomalaisia korttelin päästä kuten vaikka Tallinnassa. Skandinavia-matkailu on tylsäksi asti turvallista: tosin en olisi kyllä tätä työreissua oppilasryhmän kanssa Romaniaan ihan yhtä kernaasti tehnytkään.

Nyt on haikeaa tavoittaa hetki johon on kaikki asiansa siirtänyt, matkanjälkeisyys. Tässä istun, pötkiskelen päivästä toiseen, opettelen rentoutumaan ja nauttimaan. On häkellyttävää miten väsynyt voi olla pienistä asioista, tai miten päivänsä voi pienillä asioilla täyttää. Kun ei ole pakko viuhtoa menemään aamuseitsemästä iltayhdeksään, väsyy kolmen tunnin kevyestä puuhastelusta. Tämä kai on sitä normaalielämää?

Olen minä ollut vihmerikäskin*)
- Osallistunut blogimiittiin
- Pessyt kaikki matkavaatteet
- Tilittänyt reissun kaikki kuitit.
- Ostanut housut jotka ei kiristä (se on mahdollista, uskokaa tai älkää. Housujen pitää vaan olla tooosiii isot)
- Pitänyt lastenkutsut omien synttäreiden kunniaksi
- Käynyt sokerirasituskokeessa terveyskeskuksessa (näitä raskaus-juttuja)
- Siirtänyt puhelimen ja ilmoittanut muutosta jo monille virallisille tahoille
- Ilmoittanut perheenlisäyksestä kaukaisemmalle sukulaiselle

Still to do's
- Kirjoita se esikoisromaani jo vihdoin
- Jos et sitä niin edes yksi toimiva näytelmä. Vaikka pienois-.
- Kirjoita se loppuraportti matkasta
- Hae Alkosta laatikoita kirjoille
- Pakkaa
- Pakkaa
- Pakkaa
- Tsiigaile pesukoneiden hintoja
- Tsiigaile sänkyjen hintoja
- Pakkaa
- Lue edes yksi niistä kesken olevista romaaneista loppuun

*) "Vihmerikäs" on karjalanmurretta.
Adj. Ahkera, aikaansaapa ihminen joka ei urputa

6.6.04

Maastopyøriæ ja trampoliineja

Æhæ kutti, pææsin kuin pææsinkin blogaamaan nyt rauhallisena sunnuntaina. Trondheim on viehættævæ kaupunki: jos pitæisi muuttaa pohjoismaissa jonnekin, tæmæ olisi varteenotettava vaihtoehto. Talot ovat pæsææntøisesti pieniæ kauniita puurakennuksia ja maisemassa nækyy vuoria, vuonoja ja jokia. Ihmeellistæ. -En ollut ennen miettinytkææn miten tylsææ maisemaa Suomessa suurimman osan aikaa katselen. Eikæ tæmæ niin kallis maa ole kuin pelkæsin, ruokaa saa tarvittaessa inhimillisillækin rahamæærillæ.

Pæivitys myøhemmin samana pæivænæ:
Parempi otsikko on "maaastopyøriæ ja trampoliineja". Eilen illalistimme pyørivæssæ ravintolassa 70 metrin korkeudessa ja bongasimme trampoliinin neljællæ pihalla viidestæ. Maastopyøriæ taas on kiinni joka tolpassa ja kaiteessa, ymmærrettævæsti. Korkeuserot ovat melkoisia.

Ps. Aika vænkiæ næmæ paikalliset æækkøset, eikø?

2.6.04

Minä olen...

Meemissä mukana minäkin.

Olen..

nähnyt auringon nousevan järven takaa
Joo, laiturilla istuen ja kalliolla.

rakastunut onnellisesti ja onnettomasti
Kyllä. Molempia paljon. Teen kaikkea aina aika lailla paljon tai en lainkaan.

jättänyt ja tullut jätetyksi
Useinmiten jälkimmäistä. Olen vähän huono luopumaan.

suorittanut tutkintoja
Vasta yhden. Pitäisi jatkaa.

tuntenut itseni viisaaksi ja tyhmäksi
Viimeksi tänään. Koko ajan molempia. Siihen kai vaikuttavat sekä hormonitasapaino ja nukutun yöunen pituus.

saanut ylistystä
Toisinaan mutta sitä on vähän vaikea ottaa vastaan.

haukuttu idiootiksi
Itseasiassa yllättävän harvoin muiden kuin itseni toimesta.

pettänyt ja tullut petetyksi
Monenasteisesti. Ystävän pettämäksi tuleminen lienee kaikkein pahinta.

eronnut
Olen, seurustelusuhteesta ja kihlauksesta.

kantanut vanhempani hautaan
No en kirjaimellisesti kantanut mutta äitini olen haudannut.

pidellyt vastasyntynyttä lastani
En vielä!

noussut panssarivaunun, rahtilaivan ja suihkukoneen kyytiin
Darn. Tämä on yksi niistä asioista jotka olisi pitänyt tehdä jo tähän ikään menneessä mutta kun en niin en.

ampunut konepistoolilla
En. Tosin olen tähtäillyt lataamattomalla sellaisella kotibileissä, mutta sitä ei varmaan lasketa?

nepannut
Valitettavasti en.

juhlinut IFK:n nostaessa Kanada-maljan
En ymmärrä kysymystä.

juhlinut Saksan voittaessa maailmanmestaruuden
Ymmärrän kysymystä vielä vähemmän.

tuntenut itseni rikkaaksi ja köyhäksi
Olen seissyt Pelastusarmeijan leipäjonossa ja syönyt illallista Saslikissa. Aikaa tapahtumien välillä oli neljä vuotta.

ostanut vimeisillä kolikoillani ruisleivän
En, vaan pullon vettä ja vehnäleivän. Tapahtumapaikkana oli Puola ja suunta pohjoiseen.

syönyt puutarhassa uusia perunoita ja silliä
En. Liian harvoilla tuntemillani ihmisillä ilmeisesti on puutarha.

onkinut sateessa ahvenia
Joo! Se oli kivaa.

heitellyt tyttöjen hiuksiin takiaisia ja tuomenkehrääjäkoin toukkia
Eh... en?

herännyt viideltä aamulypsylle
En tätäkään.

astunut paljain jaloin lehmänpaskaan
En.

juossut saunasta usvaiseen järveen
Olen. Nautinnollista.

luistellut kuulaassa pakkasillassa kovaa
Vaikka Brahenkenttä ei taida olla niitä miljöitä joita tässä haeskellaan, niin kaikella uhallakin: kyllä.

hiihtänyt jään yli Seurasaareen
Tervasaareen, se oli Tervasaari.

lyönyt kunnarin ja pelannut nollapelin
Osataan. (Kts. vastaus toiseen kymykseen.)

hävinnyt paremmilleni
Eikös sitä aina niille hävitä?

noussut mestaruussarjaan ja pudonnut sieltä
En minä mihinkään ole pudonnut. (En tosin tiedä onko tämä mestaruussarja.)

juopunut hyvässä seurassa
[nasaaliäänellä] Hei, mä liikun taiteilijapiireissä. Todellakin.

keskustellut aamuun saakka
[Kireämmällä nasaalilla]Katso edellistä vastausta hei.

kuunnellut pimeässä Pink Floydia
Niin paljon. Ja ihan liian vanhana.

kahlannut Havis Amandassa
Kyllä ja huom. lisäksi uinut Urho Kekkosen patsaassa.

näyttänyt taskulampulla pilviin
Tietysti.

pyöräillyt halki aamukasteisen maiseman
Olen, Ruovedellä.

pelännyt vuorenhuipulla ja Eiffel-tornissa
Joopa joo. Ja Prahan junassa veitsiryöstäjääkin vähänsen.

valittanut hovioikeuteen
En.

nukkunut vastaleikatulla ruohikolla
Olettaisin niin.

ja lyönyt kirveellä jalkaani
Onneksi tältä on vältytty.

Näihin kuviin ja tunnelmiin jätän RaparperiBlogin nyt luultavasti viikoksi. Norjanmatkani on työreissu ja on hyvin kyseenalaista ehdinkö/ jaksanko löytää itselleni nettikahvilaa jossain aikataulun minuuttiraossa. Eli seuraava päivitys voi saapua vasta ensi viikon lauantaina. Pitäkää peukkuja ettei koneet putoile. Ja muistakaa halailla ihmisiä lähellä.

Flunssantappaja

Hyvän reseptin minulle vinkkasi Sippe. Tätä olen lipitellyt muun luomu-flunssanhoitoni ohella. Avaa tukkoista nenää ja helpottaa kurkun kipeyttä ja sisältää paljon luonnon enskaa.

Kuuma inkiväärijuoma

n. 1-2 cm:n pituinen pala tuoretta inkivääriä
ruokalusikallinen hunajaa
muutama rutistus sitruunamehua

Tätä voi tehdä varmasti monin tavoin. Itse kuorin inkiväärin ja leikkelen sen pieniksi paloiksi. Palat laitan teepallossa kuppiin ja päälle kuumaa vettä. Inkivääri saa liota 10-15 minuuttia. Loppusuoralla sekoitetaan mukaan paljon hunajaa sekä sitruuna. On tärkeää että sitruunaa ei laiteta aivan kiehuvan kuumaan veteen, sillä se tuhoaa sitruunan maun.

Tätä lipitellen kohti Norjaa. Lähtö reissuun on perjantai-aamuna kukonlaulun aikaan ja paluu vasta viikkoa myöhemmin, kallion blogimiitti -iltana 23:n kieppeillä.

1.6.04

Uusi nimi, uusi koti

Tänään tehtiin vuokrasopimus. Kaikki kävi kovin äkkiä: torstaina katselin kämppiä netistä ja soitin, perjantaina käytiin katsomassa ja tänään on paperit tehtynä. Vähän äkkiä itsellekin, tuntuu että pitää vielä vähän sulatella. Mutta hakemuksen perään soittaminen toden totta kannatti. Meille tulee hieno uusi koti, se avoin. Odotan jo aika innolla uuden kämpän laittamista. Minä pidän muuttamisesta. Tai en minä muuttamisesta pidä mutta siitä kun saa laittaa kaiken uudella tavalla. Samaa voi tehdä ihan huonekaluja edestakaisin huoneessa pyörittelemälläkin mutta hauskempaa se on aina ihka uudessa kodossa.

Maistraatissa on nyt paperit vetämässä uudesta sukunimestä meille kahdelle (kolmelle). Mihin nimeen päädyimme jääköön toistaiseksi salaisuudeksi. Sen paljastaminenhan purkaisi koko anonymiteetin häivän jonka suojissa vielä muka kirjoittelen.

Tämä flunssa ajaa olon epätodelliseksi. Parasta lopettaa ja mennä lepuuttamaan.

Rakkauslaulu-meemi

Skitso-Jannelta bongasin Jankalta napatun meemin viidestä kauneimmasta rakkauslaulusta. Tosi romantikko ei jätä tätä väliin, olkaa hyvät:

Sielun Veljet: Rakkaudesta


En ole tämän valinnan kanssa varmastikaan yksin. Sillä uhallakin. Ei voi oikein enempää sanoa kuin

"Rakennan sun sydämeesi taloa
mä rakastan sua
"


Yö: Laulu meille kahdelle

Ja silloin sankareiden patsaat
meidän rakkaudellemme kumartaa
ja mahtavimmatkin tekee kunniaa
ja kiväärien pauke maailmassa hetkeksi taukoaa
ja taivas meidän syntimme unohtaa


Tämä laulu liittyy elämään 15-vuotiaana, siihen ikään kun rakastaa niin että melkein kuolee siihen.


Muksut: Niinkuin vierasta maata

Minä rakastan sinua
niinkuin vierasta maata
kalliota ja siltaa
niinkuin yksinäistä iltaa
joka tuoksuu kirjoille



Babylon Whores: Hell abloom


Tämä ei ehkä ole perinteisin rakkauslaulu mutta tosi hyvä sellainen:

The city sleeps and dreams in neon tinted urine streams
Oh chime the night and all things that dark redeems
There is not a place tonight on earth I'd rather be
Both feet in hell abloom in the night around you and me



Ja sokerina pohjalla, ehkä vähän yllättävästikin

Mana Mana: Ruusu, tulppaani ja Peyote

Sä olet kaunis
Ruusu, tulppaani ja peyote
Sä olet kaunis
Ruusu, tulppaani ja peyote


Mana Mana on ehdotonta musiikkia rakastuville.