9.8.06

Kirjameemi

Via melkein jokainen jota luen.

1. Yksi kirja, joka muutti elämääsi:
Ne jonkinlaiset feministiherätykset lukioiässä olivat mieleenjääviä kokemuksia. Niitä aiheuttivat muun muassa Kaurasen Sonja O. kävi täällä, Susie Orbachin Fat is A Feminist Issue ja Märta Tikasen Miestä ei voi raiskata.

2. Yksi kirja, jonka olet lukenut useammin kuin kerran:
Ainakin Calvinon Kuusi muistiota seuraavalle vuosituhannelle sopii mihin työhön tai elämäntilanteseen tahansa ja Perecin Tiloja/avaruuksia kaupunkilaisen käteen aina.

3. Yksi kirja, jonka tahtoisit mukaasi autiolle saarelle:
Voisin ottaa Täällä Pohjantähden alla. Siihen en tunnu kyllsätyvän millään ja siellä olisi sitten palmun alla hyvä fiilistellä sisulla ja hangella kun kookospähkinät putoilisivat hiekalle viereen.

4.Yksi kirja, joka teki sinusta hupakon:
Viimeksi minusta teki aikamoisen hupakon Des Pawsonin upea teos Solmut. Yli 100 erilaista solmua. Osaan ulkoa jo ainakin kuusi ja lisää pukkaa.

5. Yksi kirja, joka sai sinut puhkeamaan kyyneliin:
Minä vetistelen lukiessani aika usein. Itken kun Potterihahmo kuolee, ja itken joka kerta kun Korppu sanoo "Joonatan, minä näen valon". Tai oikeasti varmaan jo puoli sivua ennen kun tiedän että se lause on tulossa. Viimeksi taisin itkeä Niffeneggerin Aikamatkustajan vaimon loppusivuja lukiessani.

6. Yksi kirja, jonka toivoisit tulleen kirjoitetuksi:
To Prague And Back: How To Avoid Robbery On The Train.

7. Yksi kirja, josta toivot, ettei sitä olisi koskaan kirjoitettu:
Päivi Junttila: Silmän unet, kadotetut kuvat. Ask me no more. I mean it.

8. Yksi kirja, jota luet paraikaa:
Elämän kiertokulkua kiehtovasti kuvaava Maisan vuosi tulee luettua kymmenisen kertaa päivässä. Kuten myös kauniisti kuvitettu Maisa kirjastossa. Myös arvoituksellinen teos Mikä Maisaa naurattaa? on nenän alla päivittäin. Niiden lisäksi opettelen solmuja Pawsonin järkäleestä. Ervastilta löytyi nasta Enkeliprinsessa ja itsari liukumäessä. Leikkikulttuuri ja yhteiskunnan muutos. joka on kesken myös. Yöpöytälukemistona on koskaan pettämättömän Manuel Vásquez Montalbanin Kuolema Keskuskomiteassa. (En minä näköjään osaa vastata tähän meemiin. Koko ajan pitäisi sanoa ksi teos sitä ja tätä. En minä osaa valita.)

9. Yksi kirja, jonka olet aikonut lukea:
Ruth L. Ozeki: My Year of Meat. (Anteeksi Heidi, olen jumittanut! Saat tämän pian!)

10. Nyt haasta viisi bloggaajaa:
Enkä haasta. Ne tekee jotka tykkää.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home