13.11.03

Raisiopasta

Sain tässä päivänä muutamana taas iltatöistä tullessani hyvää ruokaa. Raisio Pastix III - the Evolutions oli kolmanteen vaiheeseensa kehtitetty resepti. Mutta ehkä on paras aloittaa alusta, alkuperäisestä opiskelija-reseptistäni. Siis:

Raisio-pasta

Ainekset:
Purkki tonnikalaa
Puolikas aurajuustokolmio
Sipuli
3-4 kynttä valkosipulia
Kuivattua chilirouhetta
Mustapippuria
Öljyä
Vettä
Pastaa

Ja kuinka se tehdään:
Ota kasari ja kuullota pilkottua sipulia öljyssä pitkään. Lisää loppuvaiheessa reilusti mustapippuria, chilirouhetta ja pilkottuja valkosipunkynsiä maun mukaan. Pyörittele niin että mausteet ja valkkari luovuttavat makunsa hyvin. Lisää valutettu tonnikala ja anna sen sekoittua tuoksuvaan massaan. Lisää tonnikalapurkillinen vettä (opiskeluaikoina en siis omistanut liikoja mittoja). Kun vesi poreilee, lisää puolikas aurajuustokolmio muutamaan kimpaleeseen lohkottuna ja laita kansi päälle. Sekoittele aika ajoin ettei aura kärtsää, ja jotta se sulaa ja sekoittuu kunnolla. Keitä tällä aikaa pasta runsaassa vedessä jossa vähän suolaa ja öljyä. (Simpukkapasta sopii tähän ruokaan hyvin mutta muutkin tietysti käyvät.) Kun pasta on valmis, valuta se lävikössä ja huuhtele kuumalla vedellä. Kata kauniisti ja nauti siitä miten kastiketta voi kerätä simpukkapastan mutkaan. Erinomaista baariöiden jälkeisinä päivinä.

Evoluution ja uuden kokin jäljiltä Raisiopasta oli muuttunut kasvisruuaksi ja saanut huomattavasti monipuolisemman maun. Nyt siinä oli punaista paprikaa, sipulia, vihreitä oliiveja, valkosippeä, auraa ja kermamaitoa ja yrttejäkin. Erinomaista. Tarkempaa resptiä voi vongata mestarikokilta itseltään, minä en keittiömestarin salaisuuksia voi luovuttaa.

Vastasin ruokahaasteeseen tarjoamalla eilen "Tuulahdus Sovhoosista"-piirakoita. Oma, uusi resepti sekin: Käristetyllä kaalilla ja hunajalla pehmennetyllä lantulla täyttyjä nyyttejä.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home