27.2.06

Luokka: kuolema

Kirjojen uudelleenluokittelu on puuhista parhain. Proosasta irtautuu luokka Musta aurinko, Kirjailijoiden vaimot ja Kirjailijoiden Miehet sulautuvat takaisin runouteen, kaunokirjallisuuteen ja muistelmiin.

Kirjahyllyyn on muodostunut uusi luokka kuin varkain.

Tämä sama asia yllättää aina uudelleen. Miten uuden esityksen, uuden aiheen itu alkaa muodostua mielen pohjukassa itsekseen, tietoisuudelta salaa. Minä sitten tykkään tästä intuitiivisesta tavasta tehdä töitä, käsitellä maailmaa ja elämässä vaikuttavia asioita. Mieli on viisas vaikkei pää aina olisikaan.

Uusi luokka on Kuolema. Olen vuoden sisään hankkinut aihesta puoli metriä kamaa. On kuoleman biologiaa käsittelevä Kuoleman toiset kasvot. On Palon eutanasia- ja hoitopohdiskeluja Saanko elää, saanko kuolla?. On Achten ja kumppaneiden tutkimus Suomalainen itsemurha ja Stakesin erinomainen julkaisu Selviytyä hengiltä.

Ainoa mutka: hyllyt ovat täynnä. Kirjoja on jo vaakatasossa rivien päällä. Tilaa uudelle luokalle ei ole. Tietokonepöydän pitää muuttaa jotta saadan tähän viimeiseen pätkään hyllyjä alas asti. Siellä on sitten Kuoleman paikka.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home