3.1.07

Trut-trut-trut

Uskomattomia käynnistysvaikeuksia. Olen opettanut lomanvieton ja hommissa taas. Esseetä ja referaattia pitäisi kirjoittaa ja lukea tulevan kurssin lähdematskuja. Mitä teen? Katson tietysti Lostia.

Pitäisi kirjoittaa syksyn ääni-installaation suhteesta julkiseen ja yksityiseen tilaan 15 sivua. Ajatus jumittaa kuin Jack Bauerin naama. Tuntuu etten enää edes tiedä mikä on yksityisen ja julkisen tilan määritelmä. Jos yksityisen tilan omistaa aina joku, niin kauppakeskushan on yksityistä tilaa. Onko Helsingin kaupungin omistama katu yksityistä tilaa? Valtion omistaa kansa mutta entä kaupungin? Entä omistusasunto, asuntoyhtiön asunto-osake? Omistaako sen osakkeenomistaja vai taloyhtiö? Ja mistä helvetistä sitä julkista tilaa sitten löytyy? Metsästä? Järvenselältä?

Yritin lähestyä kysymystä myös subjekti-objekti-asetelman kautta (joka on suosikkivastakkainasetteluni maailmassa nyt ja aina). Jos yksityinen tila olisi tilaa jossa ei altistuisi objektiasetelmalle, olisi subjekti? Ja julkisessa tilassa olisi aina kohteena olemisen elementti.

Mutta kun ei tästä mitään gradua ole aika eikä mahkuja pukata. Pitäisi vain pyöräyttää muutaman opintopisteen essee.

Tunnen itseni niin tyhmäksi! Apua!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home