12.1.05

Yrittäjän riskit työntekijöille?

Aamun lehdessä oli vaihteeksi kiinnostavaa uutisointia. Pätkätyöläisiä on tutkittu. Yllätys yllätys perhettä ei tahdota perustaa eikä asuntolainoja ottaa kun tulevista töistä ei ole tietoa kuin ehkä viikoksi eteenpäin. Tässähän ei ole mitään uutta. Mutta jutussa oli (vihdoinkin) asiaankuuluva kommentti. Toimittaja Riikka Venäläinen kysenalaisti sen, miksi yrittäjän riskit (esimerkiksi säiden vaikutus ravintolayrittäjän terassituloihin) maksaa työntekijä pätkittäisillä työsuhteillaan? Eihän työntekijä kerää voittojakaan, pääpalkinto kun on korkeintaan se vähän pitempi pesti.

Jutussa kyseenalaistettiin myös se työnantajapuolen ikuinen väittämä "nehän tykkäävät siitä", eli että pätkätyöläisistä suurin osa tahtoo tehdäkin juuri pätkätöitä. Kyselyyn vastanneista sadoista ravintolatyöntekijöistä vain neljä (4) prosenttia tahtoi jatkaa pätkiksenä. Suurin osa haaveili vakinaisesta duunista.

Brhr. Tuli taas niin lokoisa olo täällä lämpöisessä kodissa aamukahvin ja lämpöisen vauvan vieressä. Ei minulla tuonne ole kiire, ei ollenkaan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home