6.12.03

Kuokkavierasjuhlat

Pirunmoisen kymän sään saivat tämän vuoden kuokkavieraat, huomenna voidaan lukea miten paljon meni hermo paleleviin varpaisiin ja valuvaan nenään kun vieressä taksit höyryävät lämmintä ilmaa ja kauniita ihmisiä.

Nyt on itsenäisyyspäivä, mitä se tarkoittaa? Valtavasti valtaa valuu Unionille, eikä se kiinnosta ketään. Vaalien äänestysprosentti oli viimeksi 30. Ehdokkaiksi saadaan hiihtäjiä ("Havuja, perkele"), tietovisajäpiköitä ("Kuka suomalainen? Kuuka suomalainen. Hänen nimestään voi löytää nautintoaineen?") ja pian kai urheilulliset tissitkin. Minä en osaa kunnioittaa sotaveteraaneja maamme itsenäisyyden puolustajina. Toki voin sympatiseerata henkilökohtaisia tragedioita, kädettömyyttä, jalattomuutta, rintamalla kaatumista mutt pohjimmiltaanhan siin(kään) ei ollut kysymys kuin valtaapitävän luokan eduista joita rivimiehet laitettiin puolustamaan.

Jos nyt tulisi sota, kuinkakohan moni olisi valmis lähtemään tappamaan isänmaan puolesta? Minä mietin joskus nuorempana että kun poikkeustila julistetaan, minä pakkaan rinkkani ja lähden tarpomaan kehä kolmoselta pohjoiseen. Valtaan jonkun lämmitettävän kesämökin ennen Tamperetta ja jään sinne passiin syömään säilykkeitä ja kalastamaan, muonitan ja majoitan ohi kulkevia käpykaartilaisia. Nyt ajatellen ratkaisu ei ehkä sittenkään olisi noin yksinkertainen...

Ja kuka kertoisi minulle mitä ne kaksi kynttilää - joiden pitäisi nyt olla ikkunalla - tarkoittavat, mistä se perinne juontaa?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home