31.5.07

Elämme raskaita aikoja ystävä hyvä

Tänään olisi sitten viimeinen päivä vetää röökiä ravintolassa. Pääsen töistä iltaysiltä, pakko se on kai käydä fiilistelemässä.

Odotan pelonsekaisella kiinnostuksella, miten Kallion baareille ravintolatupakointikiellon voimaanastumisen jälkeen käy, lähestulkoon jokainen kuppila kun sijaitsee asuintalon kivijalassa. Asun itse kadulla jossa baareja on toistakymmentä, ja kun ne sulkeutuvat puoli kahden jälkeen, se tuottaa tietyn humalaisen mölypiikin. (Eikä siinä mitään, olen aina ollut sitä mieltä että ne jotka eivät kaupunkielämän ääniä kestä voivat muuttaa maalle, sori nyt vaan.) Mutta minkäköhänlaista melusaastetta tuottaa se, kun pikkubaarin koko ajan humalaisemmasta jengistä puolet viettää baari-iltansa kadulla baarin edessä? Tupakannatsoista ja tuopinsiruista puhumattakaan. Kieltolaki Kallioon?

Ei sen puoleen, en minä ymmärrä tupakointikieltoja muutenkaan. Jos parveketupakointi kielletään niin pitäisikö lapsiperheessä polttaa sisällä ja kenen ihmeen etuja se taas palvelisi? Tai vaikkei olisi lapsiakaan niin entä tupakoimaton puoliso? Nyt jo monien vuokra-asuntojen vuokrasopparissa kielletään sisällä tupakointi. Jos taloyhtiö kieltää sen parvekkeella, ei vähävarainen kansanosa voi puhua omasta kodista kuin vitsinä.

Fasismi on aina kielteistä eikä etuliite "terveys-" tee siitä yhtään miellyttävämpää.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home