20.12.05

Osta joulu kultainen

Hesarin välissä on himaan ängennyt marraskuusta asti päivittäin jonkinlainen mainoslehdykkä. "Osta joulu kultainen!" Miten olen voinut kuvitellakaan pääseväni joulutunnelmaan ilman riippuvaa Gerti-valosydäntä (100 lamppua), suloisen pörröisiä fleece-tohveleita tai ylellistä satiinipyjamaa? Hyvänen aika!

Kurviin avattiin hiljattain uusi Tiimari. Kävin siellä ja putiikissa oli myynnissä seinällinen pakkausmateriaalia. Siis sellaisia kivoja kullanhohtoisia pussukoita joihin lahjan voi laittaa niiksi kolmeksi sekunniksi jotka kuluvat kun sen ojentaa saajalleen. Sitten pussin voikin jo heittää pois.

Joulunodotuksen ainoa valopilkkuni on ollut YTV:n kamppanja. Toivotan ilolla vastaan lahjakortit joilla joku veisi taaperon puistoon vaikka kerran viikossa. Tai leikkaisi minulle irokeesin kun hukkaan laturipiuhan. Tai pakottaisi minut jumppaan kanssaan. No antaa olla. Joka tapauksessa aineeton on pop - halpaa, helppoa ja hauskaa.

Päätin olla ostamatta senttimetriäkään lahjapaperia tai mitään muutakaan tilbehör-roipetta. Meillä on laatikko täynnä vanhoja hesareita joista tulee hyviä kääreitä. You can keep your pussukkas, Tiimari.

En osta yhtäkään uutta joulukoristetta. Ei niin että niitä ennestäänkään olisi, en kaipaakaan. Odotan kunnes taapero askartelee-paskartelee (mp3) kanssani vessapaperirulla-silkkipaperikäkkäröitä. Voin sitten vaalia ja pakata niitä tippa linssissä hänen muuttokuormaansa 18 vuoden kuluttua.

Jotten kuulostaisi liian kiukkuiselta, parasta varmaan kirjata muutama hyväkin puoli joulusta. Pääsemme syömään hyvin: suunnitelmissa on monen ruokalajin illallinen kylmine alkupaloineen ja juustoineen. Kuolleiden muistaminen on hyvä traditio: Hietaniemi on aattoiltana kaunis. Punnitsejasäästästä löytyy soijatonta vegaanisuklaata imetysdiettaajalle. On aikaa pelata kesken olevat pelit loppuun ja korkata uudet lautapelit.

Eikä kaikki hauska edes maksa. Taaperolle olisi helppo valmistaa hänen unelmiensa paketti. Siinä pitäisi olla vähintään kahdeksan rullaa vessapaperia ja pari suuria kattilankansia käärittynä moninkertaiseen rapisevaan asiaan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home