26.12.05

Helsingin kaupungin hammashoito

Poskihammas lohkesi marraskuisella leffareissulla. Sain paikkausajan kaupungin hammashoidosta joulukuun puoleenväliin ja lohkeaman päälle paikan. Hinta 34 euroa. Homma okei?

Aattona uusinut juiminta oli hoidettavissa särkkäreillä mutta joulupäivänä oli jo pakko painua päivystykseen. Jonotettuani kaksi ja puoli tuntia kuulin diagnoosin. Lohkeama oli paikattu väärin: paikan sauma vuosi ja oli ärsyttänyt viereisen hampaan ja ikenen torspoksi. Uutta paikkaa ei päivystyksessä ole aikaa laittaa kun jonot ovat niin pitkät (ja hammaslääkärin ja -hoitajan olisi pitänyt olla siihen aikaan jo kotona, kuulin). Huuhtelivat hampaat jollain desinfioivalla mönjällä ja lähettivät kotiin. Yliopiston apteekissa eivät meinanneet myydä minulle kahta pakettia ibuprofeenia kerralla. Kun niitä kuluu kuusi päivässä on kaksi pakettia ihan hyvä ostos.

Hammasta särkee niin että näkyy tähtiä ja huono tuuli jatkuu tauotta. Huomenna hoidan itseni akuuttiajalle, kävi miten kävi.

Sain päivystyksestä mukaani 17 euron laskun. Siis siitä hyvästä että diagnosoivat hoitovirheen. Uuden paikan saan kuulemma takuukorjaukseen mutta tämä käynti on maksettava itse. Hahhah, arvatkaapa riitautanko asian? Arvatkaapa vaan...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home