25.10.05

Ravitsemusterapeuttien tiedot ajantasaisiksi

Kun saan pääni takaisin ja hetken aikaa, kirjoitan avoimen kirjeen Ravitsemusterapeuttien liitolle.

Ystäväni, allergisen 1-vuotiaan lapsen äiti oli käynyt tapaamassa ravitsemusterapeuttia konsultoidakseen lapsen ruokavaliota. Imetystä ei otettu mukaan ravintoainelaskelmiin lainkaan koska "eihän sillä enää tuossa vaiheessa ole ravitsemuksellista merkitystä." Äiti imettää seitsemisen kertaa päivisin ja 3-n kertaa öisin. Äiti sai ohjeet aloittaa maidottomalla dietillä olevalle lapselleen kalkkilisän syöttämisen, minkä lisäksi lapsi täytyy saada juomaan vähintään 3 dl kaura maitoa päivässä. Mitä potaskaa!

Minulle rt kertoi ettei osaa sanoa 1-vuotiaan imetetyn maidon koostumuksesta mitään eikä siksi voi pitää ämmää mukana laskelmissa. Ihan huuhaata.

Maidon koostumus ei muutu mihinkään imetyksen kestäessä. Maidon ravintoarvo ei ainakaan laske, tämän voi todistaa katsomalla ketä tahansa pieniruokaista taaperoimuttelijaa joka voi paksusti - ei niiden muutaman päivittäisen makaronin - vaan äidinmaidon voimin. Kun saan energiaa, etsin tutkimusviitteet ja laitan noottia eteenpäin. Tämä ei voi jatkua tällaisena.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home