17.9.05

Sunnuntaikokous

Kutsumme asumismuotoamme kommuuniksi. Tavoitteena on vapaiden yksilöiden vapaa yhteenliittymä. Vaikka kommuunin jäseninä ovat toistaiseksi vasta minä, puoliso ja taapero, ei ole mahdotonta että meitä olisi jonakin päivänä jonkinlainen laajempikin ryhmä.

Sunnuntaisin kommuunillamme on sunnuntaikokous. Se taisi saada alkunsa jokunen vuosi sitten tarpeesta hallita pätkätyövirtani kaaosta ja tiedottaa menemisistäni jäsennellysti. Nykyisellään sunnuntaikokous on paljon muutakin.

Puhumme menneestä viikosta, sen tapahtumista ja tunnelmista, hankauskohdista ja ratkaisuehdotuksista. Siirrymme tulevaan viikkoon ja sovimme käytännön järjestelyt ja suunnitelmat. Keskustelemme taloudesta: paljonko rahaa on nyt, milloin tulossa, mitä on hankittava. Pikkuhankinnat jokainen hoitaa itse mutta kommuuni myöntää jäsenille varat isompiin hankintoihin. (On kai sanomattakin selvää ettei meillä ole koskaan ollut "omia rahoja". Omaisuus on yhteistä.) Metassa eli Muissa Esille Tulevissa Asioissa käydään läpi vapaavalintaisesti asioita joita kokouksen osanottajat tahtovat nostaa käsittelyyn. Kokouksen tässä kohdassa on keskusteltu lomasuunnitelmista, jouluaterian kokoonpanosta ja banaanikärpäsongelmasta. Odotan innolla taaperon ensimmäistä aloitetta.

Ideat kiertoon. Suosittelen tätä kaikille.

Oletteko muuten jo huomanneet että punavihreä Outi Alanko bloggaa? Loistavaa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home