26.7.05

Linssipihvit ja anis-valkosipuli-porkkana-lisäke

Mikä ateria! Kirjaan ylös muidenkin iloksi ja inspiraatioksi.

Linssipihvit
3 perunaa paloina ja 3 dl huuhdeltuja punaisia linssejä keitetään kypsiksi kasvisliemessä. Soseutetaan karkeaksi soseeksi. Lisätään maissijauhoja kunnes seos on sopivan paksua. Maustetaan currylla, kuminalla ja clihirouheella. Elämästä nauttivat paistavat omansa pannulla öljyssä molemmin puolin, kituuttajat uunipellillä 200 asteessa vajaa vartin verran.

Porkkana-anis-valkosipulilisäke
Porkkana suikaloidaan kuorimaveitsellä ohuiksi nauhoiksi. Nauhat pehmitetään oliiviöljyssä miedolla lämmöllä pannussa. Hetken kuluttua lisätään hitu suolaa, teelusikallinen hienonnettua anista, murskattu valkosipulinkynsi ja pari teelusikallista hunajaa. Käännellään, nautitaan.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

oppineet paljon

8:30 AM  

Post a Comment

<< Home