26.4.05

Soijaton keksi

Vauva saa rintamaidon välityksellä oireita soijasta. Tämä kävi ilmi jo kuukausia sitten ja siitä asti olenkin ollut menestyksekkäästi soijattomalla ruualla. Soijarouheen, -jauhon ja -kastikkeen poistaminen ruokavaliosta ei ole temppu eikä mikään. Mutta sitä miten paljon soijaa käytetään elintarviketeollisuudessa, ei usko ennen kuin itse näkee. Soijaproteiinia tai vastaavaa on lisämausteena lähes kaikissa eineksissä: pihveissä, pussikeitoissa, pakastekeitoissa, ateriakastikkeissa... No onneksi en ole eineksistä koskaan niin pajon välittänytkään. Eiliseen saakka kirpaisevinta oli että vähintään soijalesitiiniä (E322) löytyi jokaisesta suomalaisesta suklaasta ja jokaisesta kaupan keksistä!

Soijattoman vegaanisuklaan bongasin Sörnäisten Punnitse ja Säästästä muutama viikko sitten. Loistavaa. Soijattomia keksejä vailla olin eiliseen saakka. Kauppareissullani lueskelin tuoteselosteita taas kerran, toiveikkaana... josko vihdoin? Oululainen valmistaa Wilhelmiina-keksejä jotka ovat sekä soijattomia että munattomia ja maidottomia. Ja tästä huolimatta myös hyviä. Pullia osaan leipoa kyllä itse mutta kaupan keksejä päiväkahvin kanssa ei voita mikään.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home