20.4.05

Kirjallinen meemi

Veera nakkasi meemillä, kiitos siitä. Toivoinkin minua nakattavan tällä nimenomaisella, kirjallisuus on sydämenasia. Nyt kun vauvan ihokin alkaa taas olla tavallisen vauvanpunainen entisen kravunpunaisen sijaan, aikaakin on.

1. Olet joutunut Fahreinheit 451:n maailmaan - mikä kirja haluaisit olla?
Tämä on paha. Ehkä voisin olla Kunderan Olemisen sietämätön keveys joka ei jätä rauhaan ikinä. Tämän opettelisin tärkeän asian puolesta ulkoa milloin tahansa.

2. Oletko koskaan ollut ihastunut fiktiiviseen hahmoon?
Kysy vain kuinka monta kertaa. Varhaisteini-iässä kaikkien kirjojen poikasankareihin. Teini-iässä Sonja O:hon. Nykyään ihastun harvemmin. Korkeintaan koen sielunsiskoisuutta havahtuvien naishahmojen kanssa. Viimeksi ihastuin ehkä muutama vuosi takaperin Pohjantähden Akseliin.

3. Mitä luet tällä hetkellä?
Työkirjoja pääasiassa. Olen ihastunut Elina Karjalaisen muistelmatrilogian viimeiseen osaan Koskesta suvantoon joka ei ole vielä sivupalkkiin ehtinyt. Karjalainen saa nauramaan ääneen kolmen sivun välein ja hymyilemään ja nyökyttelemään niillä muilla.

4. Mikä on viimeisin kirja jonka ostit?
Taisipa olla kirjakerhon alesta poimimani Michael Cunninghamin uusin: Samaa sukua.

5. Mikä on viimeisin lukemasi kirja?
Pirjo Hassisen Jouluvaimo. Tämä oli ensimmäinen Hassinen jonka luin ja oli ennakkoluulojeni vastaisesti erittäin hyvä lukukokemus.

6. Mitkä viisi kirjaa ottaisit mukaan autiolle saarelle?
Mainittujen Linnan ja Kunderan lisäksi varmaan Atwoodin Orjattaresi ja Calvinon Jos talviyönä matkamies-kirjat. Viides paikka jää odottamaan tulevia luettavia.

7. Kenen haluaisit jatkavan meemiä ja miksi?
Voisin nakata meemillä Pörröä jonka lukemistoon olisi nastaa tutustua.

1 Comments:

Anonymous Pörrö said...

Kiitos täältä pesee
http://blogit.claymountain.com/ike/index.php?/archives/720-Kirjallinen-meemi.html

11:11 AM  

Post a Comment

<< Home