8.4.06

Outo vanhempi

En olekaan saanut pitkään aikaan tuntea itseäni kummalliseksi vanhemmaksi.

Piti saada lapsenhoitaja lyhyellä varoajalla ja MLL:n hoitajapalvelusta tärppäsi. Edellisenä iltana ennen hoitajan saapumista lueskelin MLL:n sivuilta lastenhoito-ohjetta johon voi täyttää tietoja lapsesta: ruokavaliota, lempileluja ynnä muita hoitajalle avuksi. Kuulostaa ihan järkevältä, eikö?

Kohta seitsemän: "Säännöt. Mitä saa ja mitä ei saa tehdä?" En keksinyt tähän mitään. Löi ihan tyhjää. Siis tottakai olisin voinut kirjoittaa että tolua ei saa juoda, veistä ei saa työntää silmään eikä rikkoa kukkaruukkuja mutta se ei tuntunut olevan kysymyksen tarkoitus. Mitä lapsi saa ja mitä ei saa tehdä?

Mitä niitä kieltoja voisi olla, mietin. Että ei saa hyppiä sängyllä? Kyllä meillä saa. Tai että ei saa painaa telkkarin nappuloita. Saapas. Että viherkasveihin ei saa koskea? Saa niihinkin, kunhan koskee varovasti. Mitä minun olisi pitänyt lappuun täyttää?

En minä pidä itseäni rajattomana kasvattajana. Rajat ovat aika väljät mutta hyvin vakaat. En ymmärrä miten lapsella voisi olla lista kiellettyjä tekemisiä omassa kodissaan.

Noh, eipä tämä ole eka kerta kun menee sukset ristiin tuon lafkan kanssa. Hoitaja oli kuitenkin ihan okei.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home