15.6.05

G. W. Bush - tuo hilpeä valtiopäämies

Hesari - ja bloggaaminen ei lopu.

Eilisessä Hesarissa julkaistiin kaamea kirja-arvostelu: Tomi Ervamaa arvosteli Ville Sutisen toimittaman ja suomentaman kirjan Suurmiehen kirkkaimmat ajatukset, johon on koottu presidentti Bushin legendaarisia sutkauksia. Toimittaja Ervamaa, tuo veikeä republikaanimme Suomessa on pistoksissa kirjasta:
"Sutinen ilmoittaa esipuheessaan lähtökohtansa: hänen mielestään Bush paljastaa älähdyksissään todellisen ajattelunsa ja ideologiansa. Eli ne kertoisivat jotain olennaista miehestä, hänen hallinnostaan ja amerikkalaisesta politiikasta."

No niin kertovat. "Minä tiedän, että ihminen ja kala voivat elää rauhanomaisesti rinnakkain." Zii-sus. Toimittaja kritikoi teoksen käännösvirheitä ja kirjan toimittajan väärää asennetta. Arvostelun loppuun toimittaja kertoo miten asia on:

"Varmasti Bushin yleissivistyksessä on aukkoja. Toki hän on onneton esiintyjä silloin, kun pitää puhua spontaanisti. Yhtä ilmeistä on se, mitä sanovat jokseenkin kaikki, jotka ovat tarkkailleet Bushia läheltä toimittajina tai kirjailijoina: tämä on vahva johtaja sekä nopea- ja terävä-älyinen mies. Tämä selviää vakavasta Bush-kirjallisuudesta."

Ja jotkut vielä väittävät ettei HS ole puolueellinen ja poliittinen lehti.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home