10.12.07

Munaton ja maidoton piparkakkutaikina

Kun kerran blogiin ruvetaan linkittämään niin kyllähän blogi myös päivittyy pitkästä aikaa. Tervehdys, lukija!

Ensin otsikossa luvattu resepti. Stokka petti eikä enää pidä valikoimissaan ton-ton-valmistaikinaa joten turvauduin vanhaan kunnon Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys ry:n sivuihin ja sieltähän se resepti löytyi:

Piparkakut

* 100 g maidotonta margariinia
* 1/2 dl sokeria
* 1/2 dl siirappia
* 3-4 dl hienoja riisijauhoja tai tattarijauhoja
* 1 tl soodaa

Kiehauta rasva, siirappi ja sokeri. Sekoita joukkoon jauho-soodaseos. Taikina saa olla pehmeää. Laita jääkaappiin kovettumaan. Kauli jauhoja apuna käyttäen pieni pala kerrallaan. Ota paloja muotilla. Paista 200 C n. 8 min.
Piparkakkutalo: taikina saa olla kovempi ja kauli paksummaksi. Ota muotilla talon osat. Paista 200 C n. 10 min.

Minä korvasin gluteeinittomat jauhot reteästi vehnällä koska se sopii ja spaissasin satsia ruokalusikallisella piparkakkumaustetta. Vedin satsin liian tiukaksi mutta epäortodoksisesti homma hoitui kun lisäsin valmiiseen taikinaan kauramaitoa pehmentämään. Juuri sopiva iltaleipomussatsi, kaksi pellillistä.

Mitä muuten kuuluu? Ymmärrän vihdoin mitä ovat design-, konsepti- ja skenaarioajattelu. Suunnittelen gradua. Opettelen erovanhemmuuden kuvioita ja lapsi - jo kolmevuotias! - kahden kodin asumista. Mimmi muuten murjaisi tänään taas melkoisen. "Jos haikala söisi minut mutta olisi minulle allerginen, se saisi reaktiota kaulaan!"

Uskon edelleen rakkauteen, ystäviin, työllistymiseen ja paremman taloudellisen tilan häämöttämiseen tulevaisuudessa.

Labels: ,